Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Εξέταση με μαστογραφίες μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 40% σε γυναίκες 50- 69 ετών

Γυναίκες ηλικίας 50- 69 ετών, που εξετάζονται με μαστογραφίες, μειώνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο κατά 40%, αναφέρει νέα έρευνα.

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι γυναίκες ηλικίας 50- 69 ετών, που εξετάζονται με μαστογραφίες, μειώνουν τον κίνδυνο θνησιμότητας από καρκίνο κατά 40% σε σύγκριση με γυναίκες που δεν εξετάζονται.
Γενικά, γυναίκες που προσκαλούνται να εξετάζονται με μαστογραφία έχουν 23% μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο στο μαστό σε σύγκριση με γυναίκες που δεν προσκαλούνται σε προγράμματα εξετάσεων ρουτίνας.
Ο Stephen Duffy, του Queen Mary University of London, και ειδικοί από 16 χώρες αξιολόγησαν τη θετική και αρνητική επίδραση διαφόρων μεθόδων εξέτασης στον καρκίνο του μαστού με βάση ανάλυση ενδείξεων από 11 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές και 40 υψηλής ποιότητας έρευνες παρατήρησης.
Ο Duffy δήλωσε ότι η παρούσα σημαντική ανάλυση αναμένεται να καθησυχάσει τις γυναίκες παγκοσμίως, ότι η μαστογραφία σώζει ζωές. Οι ενδείξεις αναφέρουν ότι η μαστογραφία είναι σοβαρό εργαλείο όσον αφορά την αύξηση της έγκαιρης διάγνωσης στον καρκίνο μαστού και επομένως στη μείωση του αριθμού των θανάτων.
Ο Duffy πρόσθεσε ότι παρά τις ενδείξεις ότι η εξέταση με μαστογραφία είναι αποτελεσματική χρειάζονται νέες έρευνες σε εναλλακτικές μέθοδους εξέτασης. Σημείωσε ότι είναι επίσης ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η έρευνα για τους πιο αποτελεσματικός τρόπους εξέτασης γυναικών που έχουν υψηλό κίνδυνο καρκίνου στο μαστό λόγω οικογενειακού ιστορικού ή γονιδιακού προφίλ.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’New England Journal of Medicine.’’

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου