Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Δωρεάν μαγνητικές τομογραφίες κ ψηφιακές μαστογραφίες για άπορα άτομα


Ο μαγνητικός τομογράφος ο οποίος αποκτήθηκε βάσει προγραμματικής σύμβασης μεταξύ νομαρχίας Αθηνών και πανεπιστημίου Αθηνών τοποθετείται στους χώρους του Αιγινητείου Νοσοκομείου.
Η τεχνολογία αυτή όχι μόνο θα βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση και διεκπεραίωση των ασθενών με περισσότερη ακρίβεια και λιγότερο χρόνο αλλά θα προσφέρει σημαντικό έδαφος για πρωτοποριακή έρευνα λόγω των συγκεκριμένων δυνατοτήτων και εκπαίδευση σε νέους ιατρούς, οι οποίοι θα ενημερωθούν στις νέες μεθόδους εξετάσεων και έρευνας.
Επίσης θα εκτελείται κοινωνικό έργο λόγω της προγραμματικής σύμβασης για δωρεάν εξετάσεις
σε απόρους ασθενείς της νομαρχίας Αθηνών με νόσο του ήπατος, διότι ως γνωστό δεν είναι εύκολο να εξεταστεί ένας ασθενής με χαρτί απορίας,
Όλοι γνωρίζουμε την εξέλιξη της ψηφιακής μαστογραφίας στο ευαίσθητο θέμα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.
Τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακός μαστογράφος με σύστημα τυφλής βιοψίας εγκαθίσταται στο ίδιο τμήμα και στους χώρους του Ευγενιδείου θεραπευτηρίου.
Σε συνάρτηση δε με την δημιουργία τμήματος μαστού, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, με έγκριτους χειρούργους, ογκολόγους, και τη λειτουργία τμημάτων με ειδικούς ακτινολόγους και ακτινοθεραπευτές, η γυναίκα με καρκίνο του μαστού, μπορεί να αντιμετωπίζεται συνολικά, ελέγχοντας τη νόσο της με όλες και με τις καλύτερες απεικονιστικές μεθόδους η σύγχρονη επιστήμη διαθέτει, όπως η ψηφιακή μαστογραφία, οι υπερηχογραφικές εξετάσεις, η μαγνητική μαστογραφία και βιοψία που είναι πρωταρχικές για την Διάγνωση και ταχεία θεραπεία της νόσου.
Ο ψηφιακός μαστογράφος εκτός του γενικού πληθυσμού, βάσει της προγραμματικής σύμβασης θα καλύπτει δωρεάν, έναν ορισμένο αριθμό απόρων γυναικών της νομαρχίας Αθηνών, οι οποίες θα έχουν πιστοποιητικό απορίας.
Ο νομάρχης Γ. Σγουρός και το νομαρχιακό συμβούλιο παμψηφεί, χρηματοδότησε την προγραμματική σύμβαση με 3.000.000€.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι πρυτανικές αρχές, η διοίκηση του Ευγενιδείου θεραπευτηρίου και η μονάδα έρευνας ακτινολογίας & ιατρικής απεικόνισης του πανεπιστημίου Αθηνών,  στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια ευελπιστώντας να αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Είναι σαφής η κοινωνική, επιστημονική, ερευνητική και εκπαιδευτική προσφορά αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας και για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων συνάπτεται σύμβαση μεταξύ νομαρχίας και πανεπιστημίου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου