Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Νέα μαγνητική θεραπεία κατά της κατάθλιψης

 Η μέθοδος TMS, γνωστή ως «θεραπεία διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης», προσφέρει σημαντική βελτίωση στους ασθενείς με κατάθλιψη, ακόμα και αν έχουν δοκιμάσει προηγουμένως αντικαταθλιπτικά φάρμακα χωρίς αποτέλεσμα, υποστηρίζει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Στη θεραπεία TMS, ο γιατρός περνάει πάνω από το κεφάλι του ασθενή μια συσκευή μαγνητικών πεδίων η οποία, μέσω του φαινομένου της επαγωγής, επηρεάζει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Ο μηχανισμός λειτουργίας της μοιάζει αρκετά με αυτόν του ηλεκτροσόκ, χωρίς όμως να παρουσιάζει τις ίδιες έντονες παρενέργειες, όπως παροδική αμνησία.
Η έρευνα έλαβε χώρα σε δείγμα 190 ασθενών με κατάθλιψη στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας υπό την επίβλεψη του καθηγητή Marc George, και διαπιστώθηκε ότι το 30% των συμμετασχόντων ανάρρωσε αισθητά από την κατάθλιψη. Ωστόσο, παραμένει ασαφές για πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η βελτίωση, γι’ αυτό και οι ερευνητές επισημαίνουν ότι απαιτούνται περαιτέρω δοκιμές για να προσδιοριστεί η βέλτιστη δόση και χρονική διάρκεια της θεραπείας.
Πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου